Prins Philip slutar köra bil

Den 97-årige prins Philip tar farväl till bilkörning och återlämnar sitt körkort. Arkivbild Bild: Lehtikuva-AFP/Justin Tallis

Drottning Elisabeths 97-årige man prins Philip har lämnat in sitt körkort efter att han varit inblandad i en bilolycka som väckt debatt i Storbritannien om äldre personer bör sluta köra bil.

"Efter noggrant övervägande har hertigen av Edinburgh beslutat att frivilligt återlämna sitt körkort", skriver Buckingham Palace i ett uttalande.

Beslutet kommer efter att prinsen bett om ursäkt för att ha krockat med en annan bil nära det kungliga godset Sandringham i östra England den 17 januari.

I den andra bilden färdades två personer som ådrog sig lindriga skador.

Den 97-årige prinsen körde själv sin bil, en Range Rover på väg ut från en avfartsväg mot en huvudväg och krockade då med en annan personbil. Enligt vittnen ska prinsens bil då ha slagit runt.

Bara två dagar efter olyckan stoppades prinsen av polis, eftersom han körde utan säkerhetsbälte. En talesperson för polisen i Norfolk säger att "några passande ord förmedlades till föraren", som inte hade på sig sitt säkerhetsbälte.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning