Prins Harry och Meghan väntar barn

Prins Harry och hertiginnan Meghan på prinsessan Eugenies bröllop. Bild: Lehtikuva/AFP/Gareth Fuller

Prins Harry och hans hustru, hertiginnan Meghan väntar sitt första barn, meddelar det brittiska hovet.

Sedan prins Harry och Meghan Markle gifte sig i maj har de brittiska rojalisterna väntat på den nyhet som på måndag förmiddag kablades ut – hertigen och hertiginnan av Sussex ska bli föräldrar.

Enligt nyheten från det brittiska hovet ska babyn, som blir nummer sju i den brittiska tronföljden, födas i vår.

Prins Harry är 34 år och hertiginnan Meghan är 36 år.

Paret syntes senast i offentligheten på fredagen då prins Harrys kusin, prinsessan Eugenie gifte sig i St Georges kapell i Windsor, samma kyrka där Harry och Meghan vigdes den 19 maj. Den vida blåa klänning hertiginnan Meghan då bar satte fart på spekulationerna om en kunglig graviditet.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning