Prins Charles coronasmittad men symtomen är milda

Prins Charles har testat positivt för corona men hertiginnan Camilla är inte smittad. Bild: PONTUS LUNDAHL / TT

Den brittiske tronföljaren prins Charles har konstaterats ha corona. Hertiginnan Camillas coronatest är negativt.

Prins Charles och hans hustru, hertiginnan Camilla befinner sig nu i karantän i sitt hem på det skotska slottet Balmorals ägor. Prins Charles symtom är så lindriga att han kan fortsätta arbeta.

Prins Charles är 71 år och befinner sig därmed i riskgruppen. Hans mamma, drottning Elizabeth, är 93 år och mor och son träffades senast den 12 mars.

Beskedet om smittan gavs av det brittiska hovet på onsdagen. Enligt hovets uppgifter mår drottningen utmärkt.

Prins Charles och hans hustru testades i Skottland. Prinsen har inte haft några officiella uppdrag sedan 12 mars men han har haft ett antal icke-officiella möten.

Enligt hovet är det oklart var och när prinsen smittades av viruset. En teori är att prins Charles kan ha smittats av Monacos furst Albert. De två träffades några dagar innan beskedet om att fursten hade drabbats av covid-19 kablades ut.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning