Pressade italienska ikoner möts i Serie A

Bild: Lehtikuva-AFP/Miguel Medina

De vann två Champions League och två Serie A-titlar tillsammans i Milan.Nu, på varsin tränarbänk, är vardagen desto mindre glamorös för Gennaro Gattuso och Filippo Inzaghi.I kväll möts de – med risken att bli av med sina jobb.

Den ene gjorde sig känd som en outröttlig fajter och pådrivare på mittfältet. Den andre föddes i ett straffområde och visste alltid var målet fanns.

Gennaro Gattuso och Filippo Inzaghi var lagkamrater i ett framgångsrikt Milan under mer än ett decennium, men har efter sina lysande spelarkarriärer sedan ett antal år tillbaka sadlat om till tränarbanan.

Gattuso har kommit tillbaka till sitt Milan medan Inzaghi prövar tränarvingarna i Bologna.

När de båda lagen möts under tisdagskvällen i Serie A så är det dock med sina respektive jobb på spel.

För Gattusos del så må hans Milan ligga fyra i Serie A-tabellen, men en snöplig Europa League-sorti i gruppspelet har satt sina spår.

– Det är en del av fotbollen. Om man inte får resultaten så riskerar man att skickas hem, sade Gattuso under måndagen, veckan efter 1–3-förlusten mot Olympiakos.

För Filippo Inzaghis del är det ligapositionen som satt hans tränarjobb under luppen.

Bologna har på 15 matcher blott skrapat ihop 11 poäng och ligger på nedflyttningsplats (18:e).

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46