Pressad Solskjær om derbyt: "Perfekt match"

Ole Gunnar Solskjær ska peka ut vägen som får Manchester Uniteds form att vända. Arkivbild. Bild: TT-AP/Rui Vieira

Våren står i full blom, men runt Old Trafford blåser det snålt. Den senaste tidens svaga resultat gör att Manchester United är i kris inför det heta derbyt mot lokalrivalen City. – Det är den bästa matchen vi kan få nu, säger tränaren Ole Gunnar Solskjær.

Respass ur Champions League efter totalt 0–4 mot Barcelona. Förluster mot både Arsenal och Wolverhampton. Och så den stora påsksmällen, hela 0–4 borta mot Everton i ligan i söndags.

Manchester Uniteds form på sistone har inte varit lika god som när norrmannen Ole Gunnar Solskjær tog över tränarsysslan efter José Mourinho strax före jul.

"En av två dåliga matcher"

Efter förnedringen mot Everton, United sjätte förlust på de åtta senaste matcherna, bad Solskjær supportrarna om ursäkt.

– Det var en av två riktigt dåliga matcher sedan jag kom hit. Den här och FA-cupförlusten mot Wolverhampton. I de två matcherna har vi inte varit i närheten av den standarden vi ska ha, säger Solskjær på en presskonferens.

Mittfältsstjärnan Paul Pogba var heller inte nådig i sin kritik av insatsen mot Everton.

– Den insatsen vi stod för är respektlös. Mot oss själva, mot hela klubben och mot supportrarna, säger fransmannen.

– Jag önskar att jag visste vad som gick snett. Att förlora när vi slåss om att komma topp fyra vill vi inte göra. Allt gick galet.

Ska kliva fram

Ole Gunnar Solskjær hoppas att raset mot Everton ska leda till en positiv reaktion – och att den kommer redan på onsdagen, då titeljagande ärkerivalen Manchester City kommer på besök till Old Trafford.

– Vi måste verkligen kliva fram på onsdag. Vi måste klara av deras press, vi måste försvara oss bra och vi måste vara beredda på att de kommer att jaga oss när vi har bollen. Men det är den bästa matchen vi kan be få nu. Spelarna är verkligen besvikna över insatsen mot Everton, och därför är Citymatchen perfekt.

Uniteds dåliga period har gjort att laget tappat mark i kampen om en Champions League-plats. Inför derbyt parkerar Solskjærs manskap på sjätte plats i tabellen, med tre poäng upp till Chelsea på den åtråvärda fjärdeplatsen som ger en biljett till mästarturneringen nästa säsong.

– Vi tror på spelarna. De är besvikna på sig själva och som lag. Det gäller mig också. Det är mitt jobb att se till att de presterar bättre, säger Solskjær.

Manchester City tar tillbaka serieledningen från Liverpool om det blir tre poäng i derbyt.

– Titeln är fortfarande i våra händer, säger tränaren Pep Guardiola enligt BBC.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning