Pressad Solskjær i turbulent United

Ole Gunnar Solskjær, pressad manager i Manchester United. Bild: Paul Ellis/Lehtikuva-AFP

Ole Gunnar Solskjær har förlorat fler matcher än han vunnit sedan han fick jobbet permanent.Hur långt sträcker sig tålamodet med Manchester Uniteds manager?Den frågan ställer sig många just nu – men kritiken riktas också mot klubbledningen.

Burop och missnöje. Det är inte muntert i och runt Manchester United just nu. I väldiga skaror lämnade åskådare hemmaarenan Old Trafford innan matchen mot Burnley var slut i onsdags kväll, besvikna över ännu en motgång.

Bottenlaget Burnley vann med 2–0 mot ett på nytt ineffektivt United.

Tog på sig ansvaret

Ole Gunnar Solskjær tog omedelbart på sig ansvaret. Norrmannen fick en lysande start när han som tillfällig ersättare tog över efter José Mourinho i december 2018 men sedan han fick fast anställning har det gått desto trögare.

Många menar att problemen ligger djupare än vem som för tillfället är manager. Sedan Alex Ferguson slutade – och med honom en era – 2013 har David Moyes, Louis van Gaal, Mourinho och Solskjær försökt bygga ett slagkraftigt lag som kan utmana om Premier League-titeln.

Samtliga har misslyckats – trots att klubben de senaste sju åren satsat över en miljard euro på spelare och nu dras med de högsta lönekostnaderna i ligan.

Hård kritik från Neville

Förre lagkaptenen Gary Neville menar att Ed Woodward, Uniteds verkställande vice ordförande, bär ett stort ansvar för klubbens misslyckande.

– Om man inte förlorar jobbet när man ansvarat för de investeringarna, för den lönekostnaden och ställer upp med det laget, måste jag säga att något verkligen är fel, säger Neville.

Solskjærs jobb den senaste tiden har inte blivit lättare av mängden skador på ordinarie spelare. Paul Pogba, Scott McTominay, Marcus Rashford är alla långtidsskadade och Victor Nilsson Lindelöf saknades mot Burnley på grund av sjukdom.

– Spelarna är slitna, jag kan inte klaga på någon av dem, de gav allt de hade. Några har spelat mer än vad de borde, sade Ole Gunnar Solskjær efter förlusten mot Burnley.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning