Presidentparet firar Finland 100 år i Stockholm

Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

President Sauli Niinistö och hans fru Jenni Haukio deltar i dag i firandet av Finlands 100-åriga självständighet i Stockholm.

Besöket börjar med en gemensam lunch med kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia på Kungliga slottet.

Från lunchen flyttar sig presidentparet till Kungsträdgården där de deltar i invigningen av en stadsfestival som firar Finlands 100-årsjubileum. Festivalen pågår i tre dagar och är jubileumsårets största evenemang utomlands, uppger presidentens kansli.

Niinistö och kung Carl Gustaf deltar också i jubileumsseminariet "Finland och Sverige, tillsammans mot framtiden" på Finlands ambassad. Både presidenten och kungen håller anföranden som inledning på näringslivsseminariet.

Jenni Haukio och drottning Silvia bekantar sig bland annat med Liljevalchs konsthalls fotoutställning "Fokus Finland – 3 x Aho & Soldan" i en paviljong på Armémuseums gård. Utställningen hedrar Finlands 100-årsjubileum.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning