Presidentparet firar Finland 100 år i Stockholm

Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

President Sauli Niinistö och hans fru Jenni Haukio deltar i dag i firandet av Finlands 100-åriga självständighet i Stockholm.

Besöket börjar med en gemensam lunch med kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia på Kungliga slottet.

Från lunchen flyttar sig presidentparet till Kungsträdgården där de deltar i invigningen av en stadsfestival som firar Finlands 100-årsjubileum. Festivalen pågår i tre dagar och är jubileumsårets största evenemang utomlands, uppger presidentens kansli.

Niinistö och kung Carl Gustaf deltar också i jubileumsseminariet "Finland och Sverige, tillsammans mot framtiden" på Finlands ambassad. Både presidenten och kungen håller anföranden som inledning på näringslivsseminariet.

Jenni Haukio och drottning Silvia bekantar sig bland annat med Liljevalchs konsthalls fotoutställning "Fokus Finland – 3 x Aho & Soldan" i en paviljong på Armémuseums gård. Utställningen hedrar Finlands 100-årsjubileum.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00