Presidentparet firar Finland 100 år i Stockholm

Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

President Sauli Niinistö och hans fru Jenni Haukio deltar i dag i firandet av Finlands 100-åriga självständighet i Stockholm.

Besöket börjar med en gemensam lunch med kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia på Kungliga slottet.

Från lunchen flyttar sig presidentparet till Kungsträdgården där de deltar i invigningen av en stadsfestival som firar Finlands 100-årsjubileum. Festivalen pågår i tre dagar och är jubileumsårets största evenemang utomlands, uppger presidentens kansli.

Niinistö och kung Carl Gustaf deltar också i jubileumsseminariet "Finland och Sverige, tillsammans mot framtiden" på Finlands ambassad. Både presidenten och kungen håller anföranden som inledning på näringslivsseminariet.

Jenni Haukio och drottning Silvia bekantar sig bland annat med Liljevalchs konsthalls fotoutställning "Fokus Finland – 3 x Aho & Soldan" i en paviljong på Armémuseums gård. Utställningen hedrar Finlands 100-årsjubileum.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning