Presidenten besöker åländska lagtinget och Borgå Gymnasium

Bild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

President Sauli Niinistö besöker Mariehamn på fredag nästa vecka. Den 16 november står Borgå och Vanda i tur.

Besöket på Åland inleds med att Niinistö öppnar lagtingets arbetsår. Efter det diskuterar han aktuella åländska frågor med representanter för landskapet, meddelar presidentens kansli.

På Mariehamns stadsbibliotek deltar Niinistö i en diskussion som ordnas av eleverna vid Ålands Gymnasium och träffar medborgare.

Firar på Heureka

Nylandsbesöket senare i november inleds i Borgå, där Niinistö deltar i en frågestund med elever vid Borgå Gymnasium och Linnankosken lukio. Diskussionen hålls i Borgå Gymnasiums festsal och den förs på både finska och svenska.

Efter gymnasiebesöket träffar Niinistö allmänheten på Borgå torg.

Landskapsbesöket avslutas i vetenskapscentret Heureka i Vanda där Niinistö deltar i 50-årsjubileet för Jubileumsfonden för Finlands självständighet Sitra.

På festen ska han överräcka priset i utmaningstävlingen Ratkaisu 100. Vinnarteamet får en miljon euro för att genomföra sin lösning på utmaningen "Hur kan vi dra största möjliga nytta av allas kompetens och förmågor?"

Besöken ingår i en serie landskapsbesök som presidenten gör i år.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00