President Niinistö träffade Rysslands vice utrikesminister

Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

President Sauli Niinistö tog emot Rysslands vice utrikesminister Sergej Rjabkov i sin tjänstebostad på Talluden i Helsingfors i dag. Rjabkov besökte Finland för förhandlingar med USA:s vice utrikesminister Thomas Shannon. Niinistö träffade Shannon på måndag.

Det har inte getts ut några detaljer om samtalen mellan Rjabkov och Shannon. Det amerikanska utrikesministeriet meddelade inför samtalen att de skulle diskutera de bilaterala relationerna och internationella frågor.

Det ryska utrikesministeriet uppger att vice ministrarna bland annat diskuterade USA:s beslut att stänga Rysslands konsulat i San Francisco och andra amerikanske diplomatiska motåtgärder. Ryssland fördömde åtgärderna som ett brott mot det diplomatiska regelverket.

Ländernas ambassader ville inte avslöja var eller när samtalen hölls. Shannon och Rjabkov har träffats också tidigare, utan större resultat.

Enligt nyhetsbyrån AP skulle vice utrikesministrarna diskutera bland annat vapenkontroll och strategiska relationer.

I går förmedlade Shannon en hälsning till president Niinistö från president Donald Trump, som ansåg att mötet med Niinistö i Washington var mycket lyckat. Shannon tackade också president Niinistö för Finlands aktivitet för att bygga upp relationer, meddelade Republikens presidents kansli. 

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03