President Niinistö fördömer giftattacken i Storbritannien

Bild: Lehtikuva/Seppo Samuli

President Sauli Niinistö ser väldigt allvarligt på giftattacken i Storbritannien. Enligt presidenten är det viktigt att fallet utreds grundligt och de skyldiga ställs till svars.

Republikens president Sauli Niinistö har publicerat ett uttalande angående nervgasattacken i Salisbury i Storbritannien. Sergej och Julia Skripal förgiftades för snart två veckor sedan. Fadern och dottern överlevde attacken, men fick livshotande skador.

Sergej Skripal är en före detta brittisk dubbelagent i ryska underrättelsetjänsten och brittiska myndigheter har utpekat Ryssland som ansvarig för attacken.

–  Det mordförsök som gjorts i Storbritannien med nervgas av militär typ är chockerande och ett ytterst allvarligt slag mot internationell säkerhet. Finland fördömer användningen av giftiga kemikalier som vapen i alla situationer oberoende av vem som gör sig skyldig, säger Niinistö.

Han anser att fallet måste utredas grundligt. Världen måste få full klarhet i vad som hände och de skyldiga måste ställas till svars för sina handlingar.

–  Rysslands vilja att samarbeta är avgörande. Båda de framförda teorierna om dådet, att det var en medveten handling av Ryssland eller att de inte har kontroll över de farliga ämnena, är lika alarmerande, säger Niinistö.

Han utlovar allt stöd och all hjälp som Storbritannien behöver. Finland och de övriga EU-länderna diskuterar intensivt sitt nästa steg i ärendet.

”Sälj din gamla bostad före du köper ny!”

Fastighetsförmedlingen Kotijoukkue är på alla sätt nyare, fräschare och mer dynamiskt men gamla goda råd och sunt förnuft är fortfarande en av grundstenarna i bobytarbranschen. Än gäller den gamla devisen att sälja sin gamla bostad förrän man köper ny. Ingen vill bli i fällan mellan två bostäder. 1.11.2018 - 09.42