Premier League förbereder för omstart – Super League kan avslutas i förtid

Magdalena Eriksson, i vitt till vänster, är lagkapten i Chelsea. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

För herrarna rycker en återstart av Premier League allt närmare i coronapandemin. Men för damerna i Super League kan säsongen sluta med inställd ligaavslutning.

Det framgår i ett uttalande på det engelska fotbollsförbundets, FA, webbplats.

"Vi fortsätter att konsultera med klubbarna och ser över möjligheten att avsluta säsongen 2019–2020, om det är så att det verkar vara den enda realistiska vägen framåt. Vi samlar åsikter kring det mest lämpliga sättet för den sportsliga utgången av säsongen", skriver FA.

Tidigare under måndagen meddelande herrarnas högstaliga i Skottland att säsongen avslutas i förtid med Celtic som mästarlag. I Tyskland har herrarnas Bundesliga dragit i gång igen, och detsamma väntar damerna.

Manchester City leder Super League i England före Chelsea. Tabellen är haltande och lagen har mellan sex och nio ligamatcher kvar att spela.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning