Premier League-arenor ska lyfta damfotbollen

Bild: Franck Fife/Lehtikuva

Damligaomgångar på Premier League-arenor i samband med herrarnas matcher.Så planerar engelska fotbollsförbundet att "kapitalisera" på landets VM-framgångar.– Vi vill bygga en större publik och höja publiksiffrorna, säger FA-direktören Kelly Simmons enligt Reuters.

Engelska fotbollsförbundet, FA, vill utnyttja det ökade intresset runt damfotboll som skapats på de brittiska öarna tack vare VM i Frankrike.

Inför nästa säsong finns det nu planer på att lägga flera matcher i Women's Super League (WSL), samtidigt som herrarnas motsvarighet Premier League.

– Vårt jobb är att försäkra oss om att vi kapitaliserar på det momentum som skapats i och med damernas fotbolls-VM. Vi vill bygga en större publik och höja publiksiffrorna, säger Kelly Simmons, som är direktör för FA:s damfotbollssektion, till BBC enligt Reuters.

– Jag tror att en sak som VM har åstadkommit är att göra våra spelare välkända i de engelska hemmen, och nu kan folk fortsätta att följa dem i deras klubbar.

Ambitionen är att flera matcher ska avgöras på arenor där Premier League-lag spelar. Simmons tillägger att Manchester Citys öppningsmatch mot WSL-nykomlingen Manchester United kommer att visas på tv.

Ett fullständigt spelschema för Women's Super League presenteras på onsdag.

VM i Frankrike, där engelska landslaget slutade fyra efter att ha förlorat med 1–2 mot Sverige i bronsmatchen, skapade fotbollsfeber i England.

Semifinalen mot USA var, enligt The Guardian, den mest sedda sändningen i brittisk tv i år. 10,3 miljoner människor i snitt såg matchen, 11,7 miljoner som högsta tittarsiffra.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning