Premier League-arenor ska lyfta damfotbollen

Bild: Franck Fife/Lehtikuva

Damligaomgångar på Premier League-arenor i samband med herrarnas matcher.Så planerar engelska fotbollsförbundet att "kapitalisera" på landets VM-framgångar.– Vi vill bygga en större publik och höja publiksiffrorna, säger FA-direktören Kelly Simmons enligt Reuters.

Engelska fotbollsförbundet, FA, vill utnyttja det ökade intresset runt damfotboll som skapats på de brittiska öarna tack vare VM i Frankrike.

Inför nästa säsong finns det nu planer på att lägga flera matcher i Women's Super League (WSL), samtidigt som herrarnas motsvarighet Premier League.

– Vårt jobb är att försäkra oss om att vi kapitaliserar på det momentum som skapats i och med damernas fotbolls-VM. Vi vill bygga en större publik och höja publiksiffrorna, säger Kelly Simmons, som är direktör för FA:s damfotbollssektion, till BBC enligt Reuters.

– Jag tror att en sak som VM har åstadkommit är att göra våra spelare välkända i de engelska hemmen, och nu kan folk fortsätta att följa dem i deras klubbar.

Ambitionen är att flera matcher ska avgöras på arenor där Premier League-lag spelar. Simmons tillägger att Manchester Citys öppningsmatch mot WSL-nykomlingen Manchester United kommer att visas på tv.

Ett fullständigt spelschema för Women's Super League presenteras på onsdag.

VM i Frankrike, där engelska landslaget slutade fyra efter att ha förlorat med 1–2 mot Sverige i bronsmatchen, skapade fotbollsfeber i England.

Semifinalen mot USA var, enligt The Guardian, den mest sedda sändningen i brittisk tv i år. 10,3 miljoner människor i snitt såg matchen, 11,7 miljoner som högsta tittarsiffra.