Premiärminister utsedd i Guinea-Bissau

Guinea-Bissaus president José Mário Vaz. Arkivbild.Bild: TT/AP/Saurabh Das

Aristides Gomes, 63, utsågs på måndagen till Guinea-Bissaus premiärminister, vilket president José Mário Vaz säger kommer att "sätta punkt för" år av politisk kris i den lilla västafrikanska nationen.

– Mitt republikanska uppdrags framgång kommer först och främst att bero på presidentens och hela den politiska klassens vilja, sade Gomes efter att han svors in.

Ceremonin ägde rum bara några timmar efter att Vaz nominerade Gomes till posten. Han var tidigare premiärminister mellan 2005 och 2007.

En maktkamp har pågått i landet sedan i augusti 2015 då Vaz sparkade sin dåvarande premiärminister Domingos Simões Pereira. Vaz har tidigare nominerat flera premiärministrar, men har då misslyckats med att få politiskt stöd för sina val.

I november planerar Guinea-Bissau att hålla val till landets parlament.

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08