Premiär för samkönad kärlek i Bollywood

Ayushmann Khurrana spelar huvudrollen i en ny romantisk komedi från Bollywood – för första gången med hbtq-tema. Bild: Dattaram Mahadev Kaudare

En dansfilm med paljetter, rosa bröllop och två kyssande män. Indien och dess stora filmindustri Bollywood har nu fått sin första romantiska komedi med gaytema.

Huvudrollen i Be extra careful about marriage görs av den populäre skådespelaren Ayushmann Khurrana, som kämpar för att få sin kärlek till en man accepterad av omgivningen.

Regissören och manusförfattaren Hitesh Kewalya säger att det var en utmaning att göra budskapet tillgängligt, men att "humor var det naturliga sättet att göra det på". Bhushan Kumar, ordförande i produktionsbolaget T-series, säger å sin sida att man aldrig tvekade kring att backa projektet:

– När vi hörde berättelsen var vår första reaktion att den är perfekt familjeunderhållning som på ett subtilt sätt visar att kärlek inte har något kön eller några gränser, säger han och tillägger att han hoppas att filmen ska få människor att ompröva sina fördomar.

Det är bara två år sedan Indiens högsta domstol slopade förbudet mot homosexualitet.

Ett​ ​hem​ ​med​ ​historia,​ ​och​ ​en​ ​önskan​ ​att​ ​bevara​ ​det​ ​gamla

Många drömmer om ett hem med en lång historia och spännande anekdoter, men för Michaela Borup och Mathias Furuhjelm är det verklighet. 2.4.2020 - 00.00

Mer läsning