Potkonen tog historiskt EM-guld i boxning – Gustafsson fullbordade Finlands gyllene tisdag

Mira Potkonen vann över Anastasija Beljakova i finalen i Bulgarien och säkrade det första finländska EM-guldet på damsidan. Det andra kom en knapp timme senare.

Damernas boxnings-EM slutade med två guld för Finland när Mira Potkonen och Elina Gustafsson vann sina finaler på tisdagen i Bulgariens huvudstad Sofia. Potkonen tog sitt guld 50 minuter före Gustafsson och blev därmed den första kvinnliga EM-guldmedaljören i boxning.

Potkonen har sedan tidigare ett OS-brons, ett EM-silver och ett EM-brons i prisskåpet. Nu får hon utöka samlingen med ett guld.

I tisdagens final i 60-kilosklassen mötte hon ryskan Anastasia Beljakova och vann med domarrösterna 2–1. Potkonen slog ner ryskan två gånger, men motståndaren reste sig och fullföljde matchen. Potkonen och Beljakova tog båda brons i OS i Rio för två år sedan.

Potkonen har vant sig vid att vinna: segern över Beljakova var den 48:e på raken.

Gustafsson bäst i 69-kilosklassen

I 69-kilosklassens final mötte Elina Gustafsson i likhet med Potkonen på ryskt motstånd. Och precis som Potkonen vann Gustafsson med domarrösterna 2-1.

Gustafssons finalmotståndare Jaroslava Jakusjina var nere i mattan vid ett tillfälle men reste sig snabbt.

EM-guldet var Gustafssons första seger i ett stort internationellt mästerskap. Sedan tidigare har hon ett VM-brons från 2016 i prisskåpet.

Hur du kan få en låg låneränta

När man tecknar ett lån finns det många lånegivare som tycks ge bra villkor, men som sedan tar ut både dolda räntor och oförutsedda avgifter. Trots att det idag är riktigt vanligt att ta lån så kan det vara svårt att veta vad man ska leta efter och tänka på när man lånar pengar. Därför sammanfattar vi här några av våra bästa tips för att hjälpa dig att hitta rätt i lånedjungeln. 14.6.2018 - 14.03