Potkonen fyller 40 men faller inte för åldersgränsen

Mira Potkonen. Bild: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Mira Potkonen hade tänkt att avrunda karriären med framgång i OS i Tokyo. Och den tvåfaldiga Europamästarinna har inte ändrat målsättning trots att OS skjuts upp med ett år.

– Vi har väntat på det här beskedet ända sedan kvalturneringen i London avbröts förra veckan. Men vi fortsätter på samma sätt som hittills. Nu är jag och tränaren Maarit Teuronen i karantän till slutet av månaden men från och med början av april ska vi hitta en lämplig träningslokal, säger Potkonen.

Enligt det internationella boxningsförbundet AIBA är den övre åldersgränsen för att få delta i tävlingar som lyder under organisationen 40 år. Potkonen fyller 40 detta år och är alltså överårig nästa sommar. Men OS arrangeras av IOK och därmed borde inget hinder finns för Potkonen att delta i OS nästa sommar. Förutsatt att hon kvalar in.

Potkonen är rankad etta i Europa.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning