Potatispizza med rosmarin och paprika

Fick du potatisar över i går? Lägg dem på pizzan i dag. Bild: Christine Olsson/TT

Har du aldrig smakat potatispizza har du något att se fram emot. Ljuvligt, helt enkelt.

För 3–4 portioner, 20 minuter

1 sats pizzadeg

4–5 kokta potatisar

1/2 citron

olivolja

1 msk hackad färsk rosmarin + extra

1 tsk torkad timjan

flingsalt

1 liten nypa chiliflakes

nymalen svartpeppar

1 röd paprika, skuren i ringar

1 rödlök, skivad

1 mozzarella

Gör så här:

1. Sätt ugnen på högsta möjliga temperatur.

2. Dra eller kavla ut degen så att den blir så stor som möjligt och placera på bakplåtspappersklädd plåt.

3. Skär potatisen i 1/2 centimeter tjocka skivor. Blanda med citronsaft, olivolja, rosmarin, timjan, flingsalt, chiliflakes och peppar.

4. Fördela potatisen ovanpå tomatsåsen. Strö sedan över paprika och rödlök, bryt över mozzarellan i bitar. Garnera med lite extra rosmarinkvistar.

5. Grädda i 5–9 minuter eller tills pizzan får fin färg. Servera genast. Gärna med en krispig grönsallad.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning