Potatispizza med rosmarin och paprika

Fick du potatisar över i går? Lägg dem på pizzan i dag. Bild: Christine Olsson/TT

Har du aldrig smakat potatispizza har du något att se fram emot. Ljuvligt, helt enkelt.

För 3–4 portioner, 20 minuter

1 sats pizzadeg

4–5 kokta potatisar

1/2 citron

olivolja

1 msk hackad färsk rosmarin + extra

1 tsk torkad timjan

flingsalt

1 liten nypa chiliflakes

nymalen svartpeppar

1 röd paprika, skuren i ringar

1 rödlök, skivad

1 mozzarella

Gör så här:

1. Sätt ugnen på högsta möjliga temperatur.

2. Dra eller kavla ut degen så att den blir så stor som möjligt och placera på bakplåtspappersklädd plåt.

3. Skär potatisen i 1/2 centimeter tjocka skivor. Blanda med citronsaft, olivolja, rosmarin, timjan, flingsalt, chiliflakes och peppar.

4. Fördela potatisen ovanpå tomatsåsen. Strö sedan över paprika och rödlök, bryt över mozzarellan i bitar. Garnera med lite extra rosmarinkvistar.

5. Grädda i 5–9 minuter eller tills pizzan får fin färg. Servera genast. Gärna med en krispig grönsallad.