Postens hemtjänst tar över hemleveranserna av mat i Helsingfors

Posten har redan skött matportionsleveranser till många kunder. Bild: HBl-arkiv/Kristoffer Åberg

Helsingfors stad sade upp sitt kontrakt med Servea, som tidigare skött matleveranserna inom hemvården, för en månad sedan. Nu hoppar Posten in för att sköta uppdraget fram till januari.

I slutet av år 2017 ska butikstjänsten konkurrensutsättas men fram till dess kommer Postens hemtjänst att stå för hemleveransen av butiksinköp till kunderna inom hemvården. De första kunderna har fått sina leveranser via Posten den här veckan och resten kommer också att övergå till Postens tjänst inom juli-augusti i år.

Över 3 000 personer inom hemvården i Helsingfors köper butiksservice. Enligt Saila Partanen vid Postens hemtjänst ska Posten se till att kunderna kan lita på att få sina inköp hemlevererade enligt alla överenskommelser.

– Vi på Posten uppskattar verkligen det förtroende vi fått av Helsingfors stad. Posten har tagit hand om matleveranser redan sen 2013 i Helsingfors så vi är redan rätt vana med hur allting fungerar här, säger Partanen i ett pressmeddelande.

Social- och hälsovårdsnämnden i Helsingfors sade i juni upp sitt avtal med företaget Servea som sedan mars skött matleveranser till klienter i hemvården. Orsaken till uppsägningen är att det enligt staden funnits grundläggande brister i hur Servea skött tjänsten. Problempunkter var bland annat den angivna leveranstiden, produkt- och prisinformation samt telefontjänsten för kunderna. Det har även uppkommit problem vid fakturering.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Finland behöver Östersjön – vi kan och ska ännu rädda den

Mer läsning