Posten sände Petäistö blombukett som ursäkt för bortslarvad balinbjudan

Helena Petäistö hälsar på presidentparet.Bild: Niklas Tallqvist

Legendariska Europakorrespondenten Helena Petäistös inbjudan till slottsbalen slarvades bort av posten med påföljden att hon fick inbjudan bara en halv vecka innan festen.

Trots postens tabbe strålar Helena Petäistö i en spetskreation som levererades till henne bara tre timmar innan presidentmottagningen började.

– Jag blev riktigt stressad över hur jag skulle hinna få allting gjort, säger Petäistö som inte kan begripa hur det är möjligt att posten slarvade bort hennes inbjudan trots att adressen på kuvertet var alldeles korrekt.

Räddningen blev ett modehus som ryckte in och såg till att Petäistö fick sin blå spetsklänning på nolltid.

– I lördags tog de mina mått, i går provade jag klänningen och i dag klockan 15 levererades stassen till mig, berättar Petäistö om den olidligt spännande kampen mot tiden.

Posten tyckte uppenbarligen också att uppståndelsen kring Petäistös förvunna inbjudningskort var genant och sände henne en blomsterbukett som ursäkt för fadäsen.

Petäistös långa karriär som MTV3:s Europakorrespondent fick ett abrupt slut i somras då hon drabbades av en hjärninfarkt och gick i pension lite tidigare än planerat.

Trots motgången med den försvunna balinbjudan var det för Petäistö viktigt att komma till slottet. Hon behövde bara tänka på sin 99-åriga morbror som under kriget kämpade för Finlands frihet och som följder med sändningen via tv för att få en skymt av sin berömda släkting.

– Men tanke på hur han kämpade, var det självklart att jag skulle ta mig hit i kväll.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33