Posten säljer en del av sin konstsamling

Närmare hälften av Postens konstsamling kommer att säljas. En del av intäkterna doneras till välgörenhet.

Posten säljer kring 500 konstverk av sin samling under ett evenemang på huvudkontoret i Norra Böle i Helsingfors veckoslutet den 27–28 januari klockan 10–17. Sammanlagt äger Posten över 1 000 konstverk som finns utplacerade i Postens lokaler runtom i landet. Verken som säljs har legat i lager.

– Utbudet består av verk från 1970–90-talet. De kommer till försäljning i två omgångar så det lönar sig att komma båda dagarna, säger affärsverksamhetschef Laura Luoma i ett pressmeddelande.

En del av intäkterna för försäljningen doneras till välgörenhet. Resten används för att upprätthålla Postens utomhuskonstverk. Posten äger utomhus placerade skulpturer av bland andra Laila Pullinen och Kari Huhtamo.

Posten inledde sina konstköp på 1990-talet.

– Tanken var att köpa konst till de anställdas glädje samt för att stödja kultur och konstnärer, säger Pirjo Mattila, som ansvarar för samlingen på Postmuseet.

Samlingen består huvudsakligen av modern konst och grafik.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning