Posten inleder nya samarbetsförhandlingar

Postens logistikcentral i Vanda hanterar allt färre brev på grund av digitaliseringen. Bild: SPT/Sören Jonsson

Posten omorganiserar sin verksamhet och påbörjar nya samarbetsförhandlingar för att spara upp till 200 miljoner euro. Den bakomliggande orsaken är att allt färre kunder skickar pappersbrev.

Enligt Posten är det framför allt bolagets administration och anställda i chefsställning som påverkas av samarbetsförhandlingarna. Högst 120 personer riskerar att få sparken, uppger Posten i ett pressmeddelande.

Det totala antalet utdelade brev har halverats i Finland de senaste tio åren och utdelningen av tryckta dagstidningar har sjunkit till samma nivå som på 1950-talet på grund av digitaliseringen. Posten måste av denna anledning spara 150-200 miljoner euro före år 2021.

Samarbetsförhandlingarna börjar den 23 april.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning