Posten inleder nya samarbetsförhandlingar

Postens logistikcentral i Vanda hanterar allt färre brev på grund av digitaliseringen. Bild: SPT/Sören Jonsson

Posten omorganiserar sin verksamhet och påbörjar nya samarbetsförhandlingar för att spara upp till 200 miljoner euro. Den bakomliggande orsaken är att allt färre kunder skickar pappersbrev.

Enligt Posten är det framför allt bolagets administration och anställda i chefsställning som påverkas av samarbetsförhandlingarna. Högst 120 personer riskerar att få sparken, uppger Posten i ett pressmeddelande.

Det totala antalet utdelade brev har halverats i Finland de senaste tio åren och utdelningen av tryckta dagstidningar har sjunkit till samma nivå som på 1950-talet på grund av digitaliseringen. Posten måste av denna anledning spara 150-200 miljoner euro före år 2021.

Samarbetsförhandlingarna börjar den 23 april.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54