Porrstjärna efter sexmöte med Trump: Hotades med våld på parkeringsplats

En tidigare porrfilmsstjärna berättar i en tv-intervju om sin påstådda tidigare affär med USA:s president Donald Trump. Stephanie Clifford hävdar att hon blev hotad efter att ha försökt sälja sin historia.

Den förra porrfilmsstjärnan Stephanie Clifford, som hävdar att hon haft en affär med USA:s president Donald Trump, säger i en intervju att hon skrev under ett tystnadsavtal om relationen för att hon fruktade för sin och sin unga dotters säkerhet.

Cliffords advokat antyder att det finns inspelat material som bevisar relationen.

– En man kom fram till mig och sa "Låt Trump vara. Glöm det du skulle berätta", säger Clifford, även känd under namnet Stormy Daniels, i en uppmärksammad intervju med tv-kanalen CBS program "60 Minutes".

Clifford hävdar att mannen som framförde hot mot henne på en parkeringsplats nämnde hennes lilla dotter som var med i bilen.

– Han tittade på henne och sade: "Det var en vacker flicka. Det vore tråkigt om något hände hennes mamma", säger Clifford.

I tv-intervjun hävdar Clifford att hon hade sex med Trump en gång, 2006. Han var då gift med Melania Trump och de hade nyligen fått barn. Presidenten har förnekat relationen, men rapporteringen kan ändå vara problematisk för honom eftersom den antyder att han varit otrogen.

Hotet ska ha skett efter att Clifford försökt sälja sin historia till en tidning 2011. Stephanie Clifford hävdar att hon var rädd i flera år, något som bidrog till att hon gick med på att skriva under ett tystnadsavtal elva dagar före presidentvalet 2016. Clifford ska ha tagit emot motsvarande drygt en miljon svenska kronor från Trumps advokat Michael Cohen för att vara tyst om sina möten med den blivande presidenten.

Hon påstår vidare att hon kände sig tvingad att förneka att något hänt mellan henne och Trump, när uppgifterna ändå började spridas i fjol. Clifford får frågan om varför hon bestämt sig för att tala ut nu.

– Det är inte okej för mig att pekas ut som en lögnare, säger hon.

Dessutom har hennes advokat meddelat tidigare att de två anser att tystnadsavtalet brutits.

Bevis på cd-skiva

Innan intervjun sändes twittrade Cliffords advokat Michael Avenatti en bild av en cd-skiva eller möjligen en dvd. Han skrev: "Om en bild är värd mer än tusen ord, hur många ord är detta värt?" Avenatti hävdar att det på skivan finns bevis för affären mellan Clifford och Trump. Utspelet beskrivs som en "varning" till Trump och hans advokat, enligt nyhetskanalen CNN.

Den tidigare porrfilmsstjärnan och -regissören Cliffords säger att hon höll kontakten med Trump efter deras möte 2006, eftersom den dåvarande affärsmannen sagt att han skulle försöka få med henne i dokusåpan "The Apprentice" som han ledde då.

Intervjun med Stephanie Clifford sändes på amerikansk tv på söndagskvällen. Här visas "60 minutes" på en bar i Washington D.C. Bild: EPA/Tasos Katopodis

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03