Popup-postkontor ska underlätta julen

Posten har 1 400 kontor och öppnar ytterligare flera tillfälliga för att underlätta julstressen. Bild: Martti Kainulainen/Lehtikuva

Från och med måndag (27 november) öppnar Posten popup-kontor runtom i landet för att underlätta avhämtningen av den massiva mängd paket som väntas i och med black friday och julen.

Posten förlänger också sina ordinarie öppettider och håller öppet även under helgerna fram till jul. Också popup-kontoren har helgöppet.

Det är den ökade näthandeln och den förväntade julhandeln som ligger bakom Postens beslut. I och med de enorma mängder paket som väntas kommer Posten att skicka ut ankomstavier till mottagaren där man upplyser om var paketet kan avhämtas. Det behöver under säsongen inte nödvändigtvis vara närmaste kontor, utan kan vara där var det för tillfället finns hyllutrymme.

Posten tipsar om att köerna oftast är korta under kvällar och helger.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46