Ponsse invigde ny fabrik

Skogsmaskinstillverkaren Ponsse invigde en ny fabrik i Vieremä på fredagen. Foto: Pressbild/SPT Bild:

Skogsmaskintillverkaren Ponsse invigde en ny fabrik i Vieremä på fredagen.

Ponsses nya fabriksbyggnad utvidgar bolagets produktionsutrymmen med 1,3 hektar.

– Den nya fabriken hjälper oss att reagera snabbare på förändringar som sker i marknaden och därtill trygga kundernas behov bättre än tidigare säger Ponsses vd Juho Nummela i ett pressmeddelande.

Näringsminister Mika Lintilä (C), som invigde fabriken på fredagen, underströk att Ponsses expansion stärker bolagets internationella konkurrenskraft.

Den nya fabriken reducerar också den manuella hanteringen av olika reservdelar och automatiserar logistiken för förvaringen av omkring 15 500 komponenter, uppger Ponsse.

Bolagets omsättning under det andra kvartalet i år var 149 miljoner euro. Rörelsevinsten under samma period var 12,4 miljoner euro.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning