Politikpodden: Vem är vinnare och vem förlorare i regeringen Rinne?

Catariina Salo och Jenny Jägerhorn-Tabermann analyserar regeringen Rinne i del tre av podden "Politik med Jenny och Catzo". Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

Hur såg livet ut bakom kulisserna i Ständerhuset under regeringsförhandlingarna? Vem fick vad och hurdan kohandel ligger bakom? De politiska reportrarna Jenny Jägerhorn-Tabermann och Catariina Salo tar sig an regeringen Rinne och förhandlingarna som föregick dess tillkomst.

I nästan fyra veckor satt regeringssonderaren Antti Rinne (SDP) stundvis fram till sena natten i Ständerhuset och förhandlade med partiledarna Juha Sipilä (C), Pekka Haavisto (Gröna), Li Andersson (VF) och Anna-Maja Henriksson (SFP). Hurdant var livet i Ständerhuset, vem är vinnare och vem förlorare i regeringen Rinne?

Rinne behärskar politikens u-svängar, men hur ska han klara av att nå målet om att höja sysselsättningen tillräckligt? Lyckas han hitta en plan B i tid innan dolkarna börjar flyga? Och vad har HBO-serien The Handmaid's Tale med det hela att göra?

Catariina Salo och Jenny Jägerhorn-Tabermann arbetar som politiska journalister vid Nyhetsbyrån SPT.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46