Politiker om mögelskolan: "Det räcker inte med silikon i hörnen"

Fullmäktigeledamoten Anders Adlercreutz (SFP) lämnade in en motion tillsammans med en grupp andra ledamöter.Bild: Vesa Moilanen

Nu måste problemen med inomhusluften i Winellska skolan åtgärdas snabbt. Det anser fullmäktigeledamot Anders Adlercreutz (SFP) som tillsammans med en grupp andra ledamöter lämnade in en motion för måndagens fullmäktigemöte.

Förra veckan berättade HBL om de omfattande problemen med inomhusluften i Winellska skolan i Kyrkslätt. Enligt en rapport av hälsovårdsmyndigheterna är det skadligt för hälsan att vistas i B-byggnaden. Nu kräver politiker i Kyrkslätt att problemen åtgärdas.

– Vi vill ha en rapport av situationen, en plan och budget för åtgärderna. Nu räcker det inte med silikon i hörnen och putsning av kanalerna. Det är helt klart att problemen är omfattande, säger Adlercreutz.

Adlercreutz, som är arkitekt, ställer sig frågande till reparationsarbeten som utlovats på jullovet.

– I en reparation kan det vara svårt att lokalisera grundorsaken till problemet. I Winellska skolans fall är de säkert flera - dålig byggteknik, bristfälligare underhåll, misslyckade reparationer. Forskning visar dessutom att den del av bekymret som härstammar från till exempel användning av kemikalier och biocider sällan blir bättre av en vanlig rengöring.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00