Politiker lämnar SD efter Facebookdelning – "Christer Pettersson, var är du nu när Sverige behöver dig"

Mannens samtliga politiska uppdrag för SD avslutas omedelbart. Bild: TT-arkiv/Vilhelm Stokstad

En SD-politiker i en kommun i Värmland blir av med sitt politiska uppdrag efter att han delat en bild på Facebook med texten "Christer Pettersson, var är du nu när Sverige behöver dig?“, rapporterar SVT Värmland.

Det var efter att Stefan Löfven (S) valts till statsminister som bilden delades. SD-politikern sade till SVT att bilden var menad som ett skämt, men den lokala partiledningen såg annorlunda på saken.

I ett pressmeddelande skriver distriktsordförande Runar Filper att han haft samtal med politikern och att de gemensamt kommit fram till att samtliga politiska uppdrag avslutas omedelbart.

"Han tar konsekvenserna av sin olämpliga och ogenomtänkta delning på Facebook och lämnar politiken med omedelbar verkan", står det i pressmeddelandet.

Christer Pettersson dömdes 1989 av tingsrätten för mordet på statsminister Olof Palme (S), men friades samma år när fallet prövades av Svea hovrätt.

Läs också: Ny bok: Här är nyckeln till Palmemordet

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning