Politiker kopplas till mord på aktivist

Protester utbröt i Rio de Janeiro efter mordet på aktivisten Marielle Franco. Bild: AP/Leo Correa

Brasiliens säkerhetsminister Raul Jungmann säger att det finns kopplingar mellan politiker och statstjänstemän och mordet på människorättsaktivisten och vänsterpolitikern Marielle Franco i Rio de Janeiro i mars.

Mordet kan vara politiskt motiverat, enligt Raul Jungmann. Han vill dock inte avslöja några namn på politikerna, då det enligt honom skulle kunna störa utredningen.

– Men jag har inga som helst tvivel om att vi kommer att kunna anmäla dem, varenda en av dem, säger han.

Marielle Franco sköts ihjäl den 14 mars med flera kulor mot huvudet. Hon var särskild känd för att kämpa för svartas och homosexuellas rättigheter, men också för att öppet kritisera polisbrutaliteten i Rios fattiga kåkstäder. Något som enligt Francos kollegor ledde till att hon mördades.

Brasilianska nyhetskällor skriver att personerna som troligen är misstänkta för mordet tillhör presidenten Michel Temers parti PMDB.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46