Mannen som dog i torsdagens polisoperation var huvudmisstänkt för Sibbomordet

Mannen som dog under polisinsatsen vid Kaserntorget var huvudmisstänkt i utredningen på en 50-årig man i Sibbo, rapporterar flera medier. Polisen hittade mannen död i lägenheten efter att skott avfyras.

Den man som dog i samband med torsdagseftermiddagens polisoperation på Kaserngatan i Helsingfors var huvudmisstänkt i polisens utredning av mordet på en 50-årig man i Sibbo den 23 juli, rapporterar bland annat MTV och Ilta-Sanomat.

Kriminalkommissarie Mikko Minkkinen vid polisinrättningen i Östra Nyland säger att flera gripanden i samband med utredningen av mordet i Sibbo skett under torsdagen.

– Vi har tagit in flera personer för förhör. De kommer att förhöras i morgon, men vi kan inte bekräfta hur de kopplas till varandra, sade Minkkinen i går kväll.

Enligt Minkkinen är motivet är klart, men att polisen inte kommer att gå ut med det just nu.

Minkkinen bekräftar även att direktören i Sibbo skjutits till döds, men vill inte gå in i detalj på hur mordet skett.

En del av Kaserntorget spärrades under torsdagen av då ett gripande skulle ske. Den misstänkte, som ansågs vara farlig och bodde i lägenheten, avlossade flera skott från lägenheten och när insatsen avslutades var den misstänkta död. Polisen avfyrade inga skott.

– Den döda mannen var ensam i lägenheten, säger Mikko Minkkinen.

HBL var på plats på Kaserngatan när tungt beväpnad polis samt en polishund tog sig in i trappuppgången. Personer som befann sig i området blev ombedda att lämna platsen.

Omkring klockan 19 meddelade polisen via Twitter att operationen var över och att personen som skulle gripas hade avlidit.

Bild: Timo Kari

Bild: Timo Kari

Bild: Timo Kari

Rättelse: Tidigare stod att utredningen sköts av Helsingforspolisen, vilket nu är korrigerat till Östra Nylands polis.

Läs också: Sibbomordet: Polisen förtegen om finlandssvensk direktörs död

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39