Mannen som dog i torsdagens polisoperation var huvudmisstänkt för Sibbomordet

Bild: Timo Kari

Mannen som dog under polisinsatsen vid Kaserntorget var huvudmisstänkt i utredningen på en 50-årig man i Sibbo, rapporterar flera medier. Polisen hittade mannen död i lägenheten efter att skott avfyras.

Den man som dog i samband med torsdagseftermiddagens polisoperation på Kaserngatan i Helsingfors var huvudmisstänkt i polisens utredning av mordet på en 50-årig man i Sibbo den 23 juli, rapporterar bland annat MTV och Ilta-Sanomat.

Kriminalkommissarie Mikko Minkkinen vid polisinrättningen i Östra Nyland säger att flera gripanden i samband med utredningen av mordet i Sibbo skett under torsdagen.

– Vi har tagit in flera personer för förhör. De kommer att förhöras i morgon, men vi kan inte bekräfta hur de kopplas till varandra, sade Minkkinen i går kväll.

Enligt Minkkinen är motivet är klart, men att polisen inte kommer att gå ut med det just nu.

Minkkinen bekräftar även att direktören i Sibbo skjutits till döds, men vill inte gå in i detalj på hur mordet skett.

En del av Kaserntorget spärrades under torsdagen av då ett gripande skulle ske. Den misstänkte, som ansågs vara farlig och bodde i lägenheten, avlossade flera skott från lägenheten och när insatsen avslutades var den misstänkta död. Polisen avfyrade inga skott.

– Den döda mannen var ensam i lägenheten, säger Mikko Minkkinen.

HBL var på plats på Kaserngatan när tungt beväpnad polis samt en polishund tog sig in i trappuppgången. Personer som befann sig i området blev ombedda att lämna platsen.

Omkring klockan 19 meddelade polisen via Twitter att operationen var över och att personen som skulle gripas hade avlidit.

Bild: Timo Kari

Bild: Timo Kari

Bild: Timo Kari

Rättelse: Tidigare stod att utredningen sköts av Helsingforspolisen, vilket nu är korrigerat till Östra Nylands polis.

Läs också: Sibbomordet: Polisen förtegen om finlandssvensk direktörs död

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning