Pilot utlöste falsklarm på Amsterdams flygplats

Bild: TT

Nederländsk militärpolis inledde en stor insats på flygplatsen Schiphol i Amsterdam efter larm om en situation på ett flygplan. Det visade sig dock att en pilot av misstag utlöst larmet.

Insatsen inleddes vid 20-tiden finsk tid, och flygplatsen klassade händelsen som en "allvarlig situation som kan ha stor inverkan på befolkningen", rapporterar nyhetsbyrån AFP.

"Vi undersöker för närvarande en misstänkt situation ombord på ett flygplan på Schiphol", skrev militärpolisen, som ansvarar för säkerheten på bland annat flygplatser, på Twitter.

Premiärminister Mark Rutte informerades om insatsen.

En ambulanshelikopter och räddningstjänst skickades till platsen, och en av flygplatsens terminaler spärrades delvis av, rapporterar nederländska medier.

Vid 12.30-tiden skrev polisen på Twitter att passagerare och besättning befann sig i säkerhet. Kort därefter meddelade flygbolaget Air Europa att en pilot av misstag utlöst larmet.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning