Polishund räddade trött och nedkyld vandrare tidigt på morgonen i Kuusamo

Bild: Mostphotos

En vandrare tappade bort sig på vägen ner för ett berg i Kuusamo. Polisens hundpatruller letade natten igenom för att rädda hen.

Uleåborgs polis fick larm om en borttappad person på lördag kväll klockan 21.30.

Enligt larmet hade två personer vandrat upp på berget Iivaara i Kuusamo tidigare på dagen. På vägen ner hade den ena bestämt sig för att pröva en annan väg. Då hen senare på kvällen inte dök upp vid startplatsen slog kompisen larm. Batteriet i den försvunna personens telefon dog redan klockan 19.

Två hundpolispatruller skickades ut i terrängen. Solen var på väg ner och temperaturen sjönk häftigt. På dagen steg den ända upp till sexton grader, men på natten sjönk den snabbt ner till fyra.

Polishundarna letade i flera timmar innan de kom den försvunna på spåren. Strax efter klockan två på söndag morgon hittade en av patrullerna den försvunna personen öster om berget.

Den försvunna var trött och kall. Hen var inte utrustad för att tillbringa natten på berget.

Räddningsverkets terränghjuling hämtade den frusna personen ner från berget.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning