Polisen övervakade i närheten av skolor: Chaufförer kör för fort och tittar på telefonen

De två senaste veckorna har polisen övervakat trafiken i närheten av skolor, särskilt i början och slutet av skoldagarna. Bild: SPT/Jenny Blomqvist

Polisen har de senaste två veckorna extra noga övervakat trafiken i närheten av skolor. Närmare tusen chaufförer har åkt fast för fortkörning och över 600 ordningsböter har delats ut.

I samband med skolstarten har polisen intensifierat sin övervakning av trafiken i närheten av skolor i hela landet. Under de senaste två veckorna har närmare tusen anmärkningar för fortkörning, 666 ordningsböter och 416 böter utfärdats. Dessutom blev 91 personer av med körkortet, största delen av dem på grund av fortkörning.

Fyra chaufförer passerade en bil som stannat vid ett övergångsställe utan att själva stanna och 33 förare stannade inte för fotgängare. Ytterligare ertappades 25 chaufförer för att ha kört mot rött ljus eller struntat i en stopskylt.

Hela 206 personer körde bil utan säkerhetsbälte och 106 personer blev fast för att använda mobiltelefonen medan de körde.

Då hösten kommer blir körförhållandena svårare, påminner polisinspektör Timo Ajaste i ett pressmeddelande. Då är det ännu viktigare att endast koncentrerar sig på att köra och inte på till exempel telefonen.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03