Polisens dag firades för nionde gången

Målet med polisens dag är att främja polisens synlighet och diskussionen mellan polisen och allmänheten. Foto: Jenny Blomqvist/SPTBild:

På lördagen firades polisens dag runtom i landet. Att snabbt vara på plats då det behövs är väldigt viktigt enligt polisen och därför var årets tema beredskap och yrkeskunskap.

– Under de senaste tio åren har vi satsat mycket på att den polispatrull som kommer först på plats har kunskap, färdighet och medel att agera omedelbart om det behövs, skriver polisöverdirektör Seppo Kolehmainen i ett pressmeddelande.

Utöver beredskapen betonar Kolehmainen vikten av brottsförebyggande verksamhet. Det leder till mindre bekymmer och är också ekonomiskt lönsamt för samhället. Enligt Kolehmainen måste polisen bland annat hitta nya sätt att bekämpa våld i nära relationer, förhindra extremism och att unga blir utslagna.

För att lyckas med det måste samarbetet mellan olika myndigheter fungera.

– Till exempel kan tecken på våld i nära relationer synas först i hälsovården, på rådgivningen eller i skolan. Säkerheten tryggas bäst tillsammans. Omotiverad sekretess får inte hindra det, säger Kolehmainen i pressmeddelandet.

Polisens dag firades på lördagen för tionde gången vid alla polisens enheter runtom i Finland. Målet med dagen är att främja polisens synlighet och diskussionen mellan polisen och allmänheten.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00