Polisens användning av skjutvapen i S:t Michel går vidare till åtalsprövning

Fallet där polisen i våras sköt en man i benet i S:t Michel går vidare till åtalsprövning.

Polisen påträffade den 28 mars i Rantakylä, S:t Michel en man som hade hamrat på två bilar med ett eggvapen. Mannen vägrade, trots polisens uppmaningar, att ge eggvapnet ifrån sig varvid en av poliserna hade skjutit mannen i benet.

Polispatrullen gav mannen första hjälpen och förpassade honom till sjukhuset för vård. Fallet har undersökts som brott mot tjänsteplikten och vållande av kroppsskada.

Enligt åklagarämbetets pressmeddelande har förundersökningen nu slutförts och frågan har gått vidare till åtalsprövning vid Östra Finlands åklagarämbete.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning