Polisen vill hålla HS-utredning hemlig

Färre sökande till Polisyrkeshögskolan oroar. På svenska sidan har man för första gången inte lyckats fylla minimiantalet 20 sökande.Bild: Markku Ulander

I december gjorde polisen en husrannsakan hemma hos en av Helsingin Sanomats journalister. Hon anmälde händelsen, och polisen vill nu att utredningen sköts bakom stängda dörrar.

Det skriver Yle. Polisen gjorde husrannsakan hemma hos journalisten efter att tidningen Helsingin Sanomat i december publicerat en artikel om Signalunderrättelsecentret, som lyder under Försvarsmakten. Dagen efter publiceringen utfördes en husrannsakan hemma hos journalisten som skrivit texten. Man beslagtog 19 föremål, varav en del innehåller material som klassas som källskyddat.

Orsaken till att polisen vill att behandlingen hålls hemlig är att förundersökningen inte är klar. Markku Ranta-aho, förundersökningsledare, säger till Yle att polisen kommer att kräva att ärendet behandlas utan publik och att handlingarna ytterligare ska sekretessbeläggas.

Centralkriminalpolisen skall meddela tingsrätten sitt utlåtande om husrannsakan senast i morgon, fredag.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00