Polisen utreder misstänkt sexualbrott på Viking Mariella

Viking Mariella. Bild: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Fartyget var på väg från Helsingfors till Stockholm när det misstänkta brottet ägde rum, skriver Iltalehti och Iltasanomat.

Den svenska polisen utreder en incident "av sexuell natur" som inträffade på passagerarfartyget Viking Mariella under natten mellan fredag och lördag.

Enligt Iltalehti, som tidigare rapporterade om fallet, är offret för det misstänkta brottet en kvinna som steg av i Mariehamn, där fartyget lade till under efternatten.

– Hon skulle söka sig till sjukhuset och fartygets personal hjälpte henne i situationen, säger Viking Lines marknadsföringschef Kaj Takolander till tidningen.

Personalen på Viking Mariella larmade också den svenska polisen, som inväntade fartyget i hamnen i Stockholm. En misstänkt har gripits, men detaljerna i fallet är oklara.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning