Polisen utreder inte längre händelserna i Kotka Svenska Samskola som brott

Kotka Svenska Samskola. Bild: Ksf Media-Arkiv

En niondeklassare i Kotka misstänktes ha blivit tvingad att lägga läckande batterier i munnen. Efter att ha talat med vittnen lägger polisen ner utredningen.

Förra veckan påstods en pojke i årskurs nio i Kotka Svenska Samskola ha blivit utsatt för livsfarlig mobbning. Nu meddelar polisen att de inte längre misstänker något brott.

– Pojken tog plötsligt batterierna i munnen i klassen. Både vittnena och killarna som misstänktes för mobbning har berättat sammanhängande om vad som hände. Enligt dem har pojken varken tvingats, hotats eller på något sätt uppmanats att stoppa batterierna i munnen, säger överkonstapel Jarmo Rahkola vid sydöstra Finlands polisinrättning per telefon.

Varför gjorde han det i så fall?

– Pojken själv sade fortfarande att han manades att göra det, säger Rahkola.

Det finns ändå inte längre skäl att misstänka brott efter att ha talat med vittnena, enligt Rahkola.

Efter att ha haft batterierna i munnen skickades pojken till sjukhus för granskning. Han fick i sig giftig batterivätska, men fick inga allvarliga skador och kunde gå till skolan igen redan nästa dag.

– Det var helt rätt beslut av skolan att skicka pojken till sjukhus, det kunde ha varit livsfarligt om han hade svalt batterierna, säger Rahkola.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46