Polisen utreder helgens stora fest i Helsingfors

Polisen har påbörjat en brottsutredning till följd av en fest som ordnades i Sörnäs i Helsingfors på lördagen. Bild: Ari Sundberg/SPT

Polisen är tydlig i sitt budskap: offentliga tillställningar för över 10 personer eller offentliga tillställningar som kamoufleras som privata ska inte ordnas i södra Finland.

Helsingforspolisen meddelar att nya uppgifter har lett till att en brottsutredning startas till följd av den fest som ordnades i Sörnäs i Helsingfors under veckoslutet.

I lördags arrangerades en tillställning i en festlokal och ett stort antal personer deltog i festen.

Polisen besökte festen men konstaterade då att det handlade om en privat tillställning som polisen därmed inte kunde avbryta.

Överkommissarie Heikki Porola säger i ett pressmeddelande att det på sociala medier har förekommit uppgifter om festen som nu lett till att polisen börjar utreda den.

"Polisens tydliga budskap är att Regionförvaltningsverkets begränsning är till för att följas, och offentliga tillställningar för fler än 10 personer eller offentliga tillställningar som kamoufleras som privata ska inte ordnas", säger Porola.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Akademen - en modern klassiker

Mer läsning