Polisen utreder ännu inte vad som hänt på Ulrikahemmet

Bild: Lehtikuva/Petri Hakosalo

Kristinestads stad har tagit över verksamheten över vårdhemmet Ulrika efter att det kommit fram att bristerna vid hemmet är så allvarliga att vårdbolaget Esperi Care inte längre tillåts ha hand om verksamheten. En polisanmälan om hemmets verksamhet har inte gjorts.

Kriminalkommissarie Tapio Nyysti på Österbottens polisinrättning berättar att ingen förundersökning ännu inletts och att han inte nu kan ge besked om en sådan inleds.

– Vi följer givetvis noggrant med vad som händer de närmaste dagarna, säger Nyysti.

Överinspektör Pia Ekqvist på Västra Finlands Regionförvaltningsverk säger att undersökningar om vad som hänt på Ulrikahemmet fortfarande pågår. Kristinestads stad har nu tagit över hemmet och staden informerar i slutet av veckan om hemmets framtid. Regionförvaltningsverket har fått uppgifter om att en av vårdhemmets klienter föll i höstas, men att klienten inte fördes till sjukhus för vård. Efter att den boende hade fallit en andra gång kontaktades en anhörig, men klienten dog senare på sjukhus.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46