Polisen: Tiotals nya kontaktsökanden efter Eno-efterlysning

En av de bilder som Helsingforspolisen släppt på den misstänkte sexförbrytaren från Degerö. Bild: Helsingfors polis

Många människor har tagit kontakt med polisens sexualbrottsenhet efter att den begärt mer information om den misstänkte sexualförbrytaren på Degerö i Helsingfors.

Tiotals nya potentiella vittnen har tagit kontakt med polisen sedan de i måndags publicerade en bild på den misstänkte sexualförbrytaren "Eno" från Degerö i Helsingfors.

Den 64-årige mannen som enligt Iltalehti misstänks för 25 olika brott, bland annat grov våldtäkt, sexuellt utnyttjande av minderårig och innehav av barnpornografi, har suttit häktad sedan polisen inledde sin undersökning under vårvintern.

Läs också: Polisen misstänker "Eno" på Degerö för flera sexualbrott mot barn

Polisen publicerade en bild av den misstänkte med motiveringen att det var nödvändigt för att få kontakt med nya vittnen för att kunna fortsätta utredningen.

Ledaren för utredningen, kriminalkommissarie Saara Asmundela kunde på onsdag morgon meddela Iltasanomat att polisen förhört två misstänkta brottsoffer som tagit kontakt med dem. Asmundela säger att det tar en viss tid för polisen att svara på alla kontaktförsök och utreda alla vittnesmål.

HBL har försökt nå Saara Asmundela under onsdag eftermiddag.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Axxell tänker som morgondagens jordbrukare – satsar på samarbete

Mer läsning