Polisen sökte – och fann – fiskare som rodde ikapp tre misstänkta tjuvar i Tammerfors

Båtarna på bilden var inte involverade i roddjakten i Tammerfors. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

Tre misstänkta tjuvar, en polis och en fiskare var involverade i en roddjakt i Tammerfors i söndags, meddelar Polisinrättningen i Inre Finland.

Polisinrättningen i Inre Finland gick på onsdagen ut med ett pressmeddelande där man bad allmänheten om hjälp för att hitta en fiskare som hjälpt polisen gripa tre misstänkta tjuvar i Tammerfors. Polisen uppgav att man ville tacka fiskaren för hjälpen.

Det hela började med att polisen ryckte ut till sjön Pyhäjärvi i Tammerfors i söndags. Polisen tillkallades eftersom åtminstone en bastuflotte i sjön haft besök av tjuvar.

När polispatrullen kom till en småbåtshamn i området Rantaperkiö hoppade tre personer i en båt och åkte ut på sjön. Polisen beordrade de misstänkta tjuvarna att komma tillbaka till men de vägrade.

Polisen bad då en fiskare i en roddbåt att plocka upp polisen från stranden och ro till båten med de misstänkta tjuvarna. Fiskaren lyckades ro ikapp den andra båten och polisen fick grepp om ett rep som var fäst vid den andra båten. Därefter bogserade fiskaren den andra båten till stranden och polisen grep de misstänkta tjuvarna.

Polisen glömde ta upp fiskarens kontaktuppgifter och gick på onsdagen ut med pressmeddelandet för att hitta fiskaren. Ungefär 40 minuter efter det första pressmeddelandet meddelade polisen att fiskaren själv kontaktat polisen och att polisen framfört sitt tack.

Polisen utreder söndagens händelser i Tammerfors som stöld, tredska mot polis och straffbart bruk av narkotika.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Högklassigt och hållbart direkt från producenten

Mer läsning