Polisen slog till mot Hells Angels kräftskiva – motorcykelgänget JO-anmäler

Bild: Mostphotos

Hells Angels i Sverige har gett organisationen Payback i uppdrag att JO-anmäla polisen efter ett tillslag mot en kräftskiva i Luleå i lördags, skriver SVT Nyheter Norrbotten.

Payback arbetar för så kallade bikers rättigheter, och ska även undersöka möjligheten till en stämning med skadeståndskrav.

Ett 40-tal poliser slog till mot Hells Angels-fastigheten utanför Luleå, där runt 50 personer hade fest. Orsaken till insatsen var ett tips om att det skulle finnas vapen och narkotika i lokalen eller i omgivningarna.

Hells Angels anser att polisen har använt mer våld än nödvändigt vid tillslaget. Enligt Payback hindrades folk från att filma och polisen ska ha hotat att skjuta en hund.

– I det här fallet ser jag möjligheterna till framgång som goda, bland annat för att polisen gått långt utöver sina befogenheter och använt mer våld än vad nöden krävde, säger Ismo Salmi, advokat och vice ordförande i Payback.

En mindre mängd narkotika hittades vid tillslaget men inga vapen. 

10 ljudböcker att sträcklyssna på i sommar

Semestern börjar och nu har du gott om tid att lyssna på en bra bok! Här är boktips för sommarens härligaste lyssningar valda av Storytel’s redaktörer. 20.6.2019 - 09.49