Polisen slog till mot Hells Angels kräftskiva – motorcykelgänget JO-anmäler

Bild: Mostphotos

Hells Angels i Sverige har gett organisationen Payback i uppdrag att JO-anmäla polisen efter ett tillslag mot en kräftskiva i Luleå i lördags, skriver SVT Nyheter Norrbotten.

Payback arbetar för så kallade bikers rättigheter, och ska även undersöka möjligheten till en stämning med skadeståndskrav.

Ett 40-tal poliser slog till mot Hells Angels-fastigheten utanför Luleå, där runt 50 personer hade fest. Orsaken till insatsen var ett tips om att det skulle finnas vapen och narkotika i lokalen eller i omgivningarna.

Hells Angels anser att polisen har använt mer våld än nödvändigt vid tillslaget. Enligt Payback hindrades folk från att filma och polisen ska ha hotat att skjuta en hund.

– I det här fallet ser jag möjligheterna till framgång som goda, bland annat för att polisen gått långt utöver sina befogenheter och använt mer våld än vad nöden krävde, säger Ismo Salmi, advokat och vice ordförande i Payback.

En mindre mängd narkotika hittades vid tillslaget men inga vapen. 

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning