Polisen sköt knivman i Tallinn

Bild: Mostphotos.com

Polisen öppnade eld mot en man som viftade med knivar i centrum av Tallinn på tisdagen. Han togs till sjukhus, där han dog av sina skador kort därefter.

Polisen larmades till Harju-gatan strax före klockan 11 på förmiddagen. När poliserna kom till Frihetsplatsen gav de order åt mannen att kasta ifrån sig knivarna och stanna. När han inte lydde, utan i stället började springa mot poliserna, avfyrade den ena polisen först tre skott i luften och till slut ett skott mot mannen.

Mannen, som var en 33-årig est utan straffregister, träffades i bröstet och dog på sjukhuset.

Inga utomstående skadades under intermezzot. Myndigheterna i Tallinn visste ännu inte på tisdagen varför mannen befann sig på gatan med knivarna.

Polischef Kristian Jaari sade att polisen som avfyrade skotten agerade helt rätt, men händelsen ska ändå utredas.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning