Tonåring kapade kompisens Snapchatkonto – utlöste gruppslagsmål med 200 inblandade

Ett gruppslagsmål utbröt i närheten av Malms tågstation. Ingen skadades, enligt polisen, men incidenten undersöks som identitetsstöld och lindrig misshandel. Bild: Emmi Korhonen/Lehtikuva

Polisen skingrade 200 ungdomar efter ett gruppslagsmål i Malm i Helsingfors under måndagskvällen. Orsaken till tumultet var att en tonårstjej hade kapat sin kompis Snapchatkonto och postat bilder på henne.

När Helsingforspolisen på måndagskvällen ingrep i ett gruppslagsmål i Malm visste man ännu inte varför omkring 200 ungdomar rök ihop. Polisen skingrade gruppen, och en del av ungdomarna åkte från Malm till Böle tågstation, varpå polisen åter fick lov att skingra dem för att undvika ytterligare störande beteende.

Polisen grep ingen i samband med slagsmålet. Då kände man inte heller till orsaken till det, men på tisdagen hade bakgrunden klarnat.

Allt började med att flicka i femtonårsåldern utan lov hade loggat in på sin kompis Snapchatkonto och postat bilder på henne. Det utlöste ett gräl mellan de två, och ungdomarna hade på sociala medier kommit överens om att samlas för att göra upp. Under slagsmålet har parterna bland annat rivit varandra i håret, informerar polisen.

Polisen bokför incidenten som identitetsstöld och lindrig misshandel, uppger överkommissarie Jari Taponen på Helsingforspolisen.

Artikeln är uppdaterad.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Finland behöver Östersjön – vi kan och ska ännu rädda den

Mer läsning