Polisen ryckte ut med kravallutrustning – stoppade trafiken på Idrottsgatan

Polisen ryckte ut med hästar och kravallutrustning för att förhindra bråk mellan de två fotbollslagens supportrar. Bild: Emmi Korhonen

I kväll drabbar det finska fotbollslaget HJK samman med serbiska Crvena Zvezda på Telia 5G Arena i Tölö. Polisen stängde Idrottsgatan i 20 minuter för fotbollsfansens marsch och varnar för ytterligare trafikstörningar.

Det serbiska laget, vars namn betyder Röda Stjärnan, är kända för sina vilda supportrar.

Polisen tog det säkra före det osäkra och ryckte ut med bland annat polishästar och kravallutrustning, både för att förhindra bråk och för att dirigera trafiken då de respektive lagens supporters tågade till arenan.

Matchen börjar klockan 19, och något efter klockan 18 meddelade polisen att Idrottsgatan kommer att stängas för trafik för att släppa in publiken och de båda lagens supporters på läktarna.

Tjugo minuter senare kunde gatan dock öppnas igen, och trafiken fungerar nu normalt. Enligt polisen kommer matchen att ta slut runt klockan 21. Polisen uppmanar de som rör sig i området att vara medvetna om att fortsatta trafikstörningar kan förekomma.

Det serbiska laget Crvena Zvezda, "Röda Stjärnans", supportrar är kända för att gilla bråk. Bild: Emmi Korhonen

Bild: Emmi Korhonen

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning