Polisen övervakar trafiken extra noga i dag

Under ett dygn intensivövervakar polisen hastigheterna i trafiken. Bild: SPT/Jenny Blomqvist

Övervakningen riktas speciellt mot platser där det har skett olyckor.

Polisen intensivövervakar hastigheterna i trafiken på onsdag från 0:00 till 24:00, meddelar Polisstyrelsen. Alla fasta övervakningspunkter och alla övervakningsbilar kommer att vara i bruk.

– Vår ambition är att övervakningen och informationen om den i förväg ska förhindra trafikolyckor. Vi hoppas att alla förare ska fundera på sitt eget körbeteende, säger polisinspektör Kari Onninen vid Polisstyrelsen i ett pressmeddelande.

Övervakningen riktas speciellt mot ställen i tätorter där det har skett olyckor och där förarna ofta kör för fort. Vid en motsvarande intensivövervakning i fjol blev 5 159 förare fast för fortkörning.

Över 20 europeiska länder deltar i övervakningsoperationen som samordnas av det europeiska trafikpolisnätverket (TISPOL). För hög hastighet är den största orsaken till dödsfall i trafiken i Europa.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning