Polisen övervakar trafiken extra noga i dag

Under ett dygn intensivövervakar polisen hastigheterna i trafiken. Bild: SPT/Jenny Blomqvist

Övervakningen riktas speciellt mot platser där det har skett olyckor.

Polisen intensivövervakar hastigheterna i trafiken på onsdag från 0:00 till 24:00, meddelar Polisstyrelsen. Alla fasta övervakningspunkter och alla övervakningsbilar kommer att vara i bruk.

– Vår ambition är att övervakningen och informationen om den i förväg ska förhindra trafikolyckor. Vi hoppas att alla förare ska fundera på sitt eget körbeteende, säger polisinspektör Kari Onninen vid Polisstyrelsen i ett pressmeddelande.

Övervakningen riktas speciellt mot ställen i tätorter där det har skett olyckor och där förarna ofta kör för fort. Vid en motsvarande intensivövervakning i fjol blev 5 159 förare fast för fortkörning.

Över 20 europeiska länder deltar i övervakningsoperationen som samordnas av det europeiska trafikpolisnätverket (TISPOL). För hög hastighet är den största orsaken till dödsfall i trafiken i Europa.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46