Polisen övervakar trafiken extra noga i dag

Under ett dygn intensivövervakar polisen hastigheterna i trafiken. Bild: SPT/Jenny Blomqvist

Övervakningen riktas speciellt mot platser där det har skett olyckor.

Polisen intensivövervakar hastigheterna i trafiken på onsdag från 0:00 till 24:00, meddelar Polisstyrelsen. Alla fasta övervakningspunkter och alla övervakningsbilar kommer att vara i bruk.

– Vår ambition är att övervakningen och informationen om den i förväg ska förhindra trafikolyckor. Vi hoppas att alla förare ska fundera på sitt eget körbeteende, säger polisinspektör Kari Onninen vid Polisstyrelsen i ett pressmeddelande.

Övervakningen riktas speciellt mot ställen i tätorter där det har skett olyckor och där förarna ofta kör för fort. Vid en motsvarande intensivövervakning i fjol blev 5 159 förare fast för fortkörning.

Över 20 europeiska länder deltar i övervakningsoperationen som samordnas av det europeiska trafikpolisnätverket (TISPOL). För hög hastighet är den största orsaken till dödsfall i trafiken i Europa.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning