Polisen övervakar trafiken extra noga i dag

Under ett dygn intensivövervakar polisen hastigheterna i trafiken. Bild: SPT/Jenny Blomqvist

Övervakningen riktas speciellt mot platser där det har skett olyckor.

Polisen intensivövervakar hastigheterna i trafiken på onsdag från 0:00 till 24:00, meddelar Polisstyrelsen. Alla fasta övervakningspunkter och alla övervakningsbilar kommer att vara i bruk.

– Vår ambition är att övervakningen och informationen om den i förväg ska förhindra trafikolyckor. Vi hoppas att alla förare ska fundera på sitt eget körbeteende, säger polisinspektör Kari Onninen vid Polisstyrelsen i ett pressmeddelande.

Övervakningen riktas speciellt mot ställen i tätorter där det har skett olyckor och där förarna ofta kör för fort. Vid en motsvarande intensivövervakning i fjol blev 5 159 förare fast för fortkörning.

Över 20 europeiska länder deltar i övervakningsoperationen som samordnas av det europeiska trafikpolisnätverket (TISPOL). För hög hastighet är den största orsaken till dödsfall i trafiken i Europa.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning