Polisen om taxvideon: Taxen mår bra – det var bara ett skämt

Tax i mikro blev ett fall för polisen. Hunden tog inte skada, men polisen påpekar att det var osakligt och smaklöst att skämta om att skada ett djur. Taxen på bilden har veterligen inte besökt en mikrovågsugn. Bild: SPT

Polisen har utrett varför en ung kvinna filmade när hon stoppade en tax i en mikrovågsugn. – Det var ett osmakligt skämt, skriver polisen i ett pressmeddelande.

torsdagen spreds ett videoklipp på en ung flicka som stoppar en tax i mikrovågsugnen och till synes sätter på mikron. Polisen har förhört flickan och hennes föräldrar och försäkrar att taxen mår bra.

Enligt flickan var tanken att hon skulle klippa ihop videon till ett skämt, men hon råkade publicera klippet i förtid. Skämtet var att taxen skulle förvandlas till en hot dog i mikron, men andra halvan av videoklippet fattades.

Polisen har fått en polisanmälan och utreder därför om flickan kan misstänkas för lindrigt djurskyddsbrott.

Enligt polisen visar det här fallet hur skämt kan spåra ur och få tråkiga följder. Det här är något som barn inte alltid förstår, skriver polisen i pressmeddelandet.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning