Polisen om Jyväskyläolyckan: Det var mamman till barnet som dog

Bild: Lehtikuva/Juha Sorri

Kvinnan som blev påkörd av en lastbil och dog i Jyväskylä i tisdags var under 30 år och mamma till barnet som låg i barnvagnen. Polisen har intervjuat lastbilschauffören som inte märkte kvinnan innan det var försent.

Kvinnan dog i en trafikolycka på Erämiehenkatu i Jyväskylä strax efter klockan 15 i tisdags. Hon blev påkörd av en lastbil när hon var ute och promenerade med en barnvagn. Kvinnan omkom på olyckplatsen medan barnet i vagnen överlevde utan skador.

Händelseförloppet är på många sätt beklagligt, skriver polisen i ett pressmeddelande. Kvinnan med barnvagnen hade gått över vägen precis intill en byggarbetsplats. Enligt förundersökningen såg lastbilschauffören inte vad som pågick precis intill den stora lastbilen.

Kvinnan träffades av lastbilens högra framdel. Barnvagnen som kvinnan sköt framför sig fastnade i lastbilens främre del, i kofångaren, och släpades med en kort bit. Lyckligtvis skadades ändå inte det knappt tvååriga barnet.

Förhindrade ytterligare skador

Enligt förundersökningen skulle följderna av olyckan kunna vara betydligt värre. Förbipasserande hjälpte aktivt och lyckades förhindra ytterligare skador. Lastbilschauffören märkte inte vad som pågick förrän en annan bilist som kom körande i motsatt riktning viftade med händerna.

Polisen fortsätter utreda olyckan som dödsvållande och äventyrande av trafiksäkerheten. Man har redan hunnit intervjua lastbilschauffören som uppger att han gjorde allt för att lägga märke till fotgängare. Ändå kunde olyckan inte undvikas.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22