Polisen misstänker: Kvinna slog ihjäl sin pojkvän i Helsingfors

Den misstänkta gärningsmannen hittades efter polisens omfattande spaningar. Bild: SPT/Linnea de la Chapelle

Helsingforspolisen jagade i lördags en kvinna som är misstänkt för att ha dödat sin pojkvän. Spaningarna gav resultat och nu ska kvinnan häktas.

Polisen misstänker en 48-årig kvinna för dråpet av sin pojkvän i Helsingfors. Det misstänkta dråpet skedde i en bostad i Åggelby i helgen. Offret var tre år äldre än den misstänkta gärningsmannen.

Enligt polisen hittade en tredje person liket på lördag eftermiddag. Kvinnan fanns inte kvar i lägenheten och polisen inledde omfattande spaningar. Polisen hittade kvinnan senare under dagen.

Polisen är förtegen med detaljer i det här skedet av utredningen, men förundersökningsledaren Pekka Hätönen uppger att mannen dödades med kniv.

Polisen har gripit kvinnan och kommer att yrka på hennes häktning. Häktningen måste ske inom tre dygn efter att en person blivit anhållen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning