Polisen misstänker: Kvinna slog ihjäl sin pojkvän i Helsingfors

Den misstänkta gärningsmannen hittades efter polisens omfattande spaningar. Bild: SPT/Linnea de la Chapelle

Helsingforspolisen jagade i lördags en kvinna som är misstänkt för att ha dödat sin pojkvän. Spaningarna gav resultat och nu ska kvinnan häktas.

Polisen misstänker en 48-årig kvinna för dråpet av sin pojkvän i Helsingfors. Det misstänkta dråpet skedde i en bostad i Åggelby i helgen. Offret var tre år äldre än den misstänkta gärningsmannen.

Enligt polisen hittade en tredje person liket på lördag eftermiddag. Kvinnan fanns inte kvar i lägenheten och polisen inledde omfattande spaningar. Polisen hittade kvinnan senare under dagen.

Polisen är förtegen med detaljer i det här skedet av utredningen, men förundersökningsledaren Pekka Hätönen uppger att mannen dödades med kniv.

Polisen har gripit kvinnan och kommer att yrka på hennes häktning. Häktningen måste ske inom tre dygn efter att en person blivit anhållen.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46