Polisen misstänker: Kvinna slog ihjäl sin pojkvän i Helsingfors

Den misstänkta gärningsmannen hittades efter polisens omfattande spaningar. Bild: SPT/Linnea de la Chapelle

Helsingforspolisen jagade i lördags en kvinna som är misstänkt för att ha dödat sin pojkvän. Spaningarna gav resultat och nu ska kvinnan häktas.

Polisen misstänker en 48-årig kvinna för dråpet av sin pojkvän i Helsingfors. Det misstänkta dråpet skedde i en bostad i Åggelby i helgen. Offret var tre år äldre än den misstänkta gärningsmannen.

Enligt polisen hittade en tredje person liket på lördag eftermiddag. Kvinnan fanns inte kvar i lägenheten och polisen inledde omfattande spaningar. Polisen hittade kvinnan senare under dagen.

Polisen är förtegen med detaljer i det här skedet av utredningen, men förundersökningsledaren Pekka Hätönen uppger att mannen dödades med kniv.

Polisen har gripit kvinnan och kommer att yrka på hennes häktning. Häktningen måste ske inom tre dygn efter att en person blivit anhållen.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54