Polisen misstänker inte att attacken mot Soini var planerad

En man klädd i Soldiers of Odin-jacka försökte slå utrikesminister Timo Soini på en valtillställning i Vanda på söndagen. Bild: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

På söndagen gav sig en man på utrikesminister Timo Soini (Blå). Mannen misstänks för våldsamt motstånd mot tjänsteman och försök till misshandel.

Polisen i Östra Nyland meddelar att en man född 1967 misstänks ha försökt attackera Timo Soini (Blå) på ett valtillfälle i Vanda. På söndagen försökte den misstänkte slå utrikesministern, men brottades ner av poliser på plats.

Mannen gjorde våldsamt motstånd och fördes till häktet i Vanda. Enligt utredningsledare Juha Springare utreds fallet som försök till misshandel och våldsamt motstånd mot tjänsteman.

– Polisen har i det här skedet ingen information om att attacken skulle ha varit planerad eller att andra personer var involverade, säger Springare i pressmeddelandet.

Utredningen och förhören fortsätter.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning