Polisen misstänker inte att attacken mot Soini var planerad

En man klädd i Soldiers of Odin-jacka försökte slå utrikesminister Timo Soini på en valtillställning i Vanda på söndagen. Bild: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

På söndagen gav sig en man på utrikesminister Timo Soini (Blå). Mannen misstänks för våldsamt motstånd mot tjänsteman och försök till misshandel.

Polisen i Östra Nyland meddelar att en man född 1967 misstänks ha försökt attackera Timo Soini (Blå) på ett valtillfälle i Vanda. På söndagen försökte den misstänkte slå utrikesministern, men brottades ner av poliser på plats.

Mannen gjorde våldsamt motstånd och fördes till häktet i Vanda. Enligt utredningsledare Juha Springare utreds fallet som försök till misshandel och våldsamt motstånd mot tjänsteman.

– Polisen har i det här skedet ingen information om att attacken skulle ha varit planerad eller att andra personer var involverade, säger Springare i pressmeddelandet.

Utredningen och förhören fortsätter.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46