Polisen misstänker inte att attacken mot Soini var planerad

En man klädd i Soldiers of Odin-jacka försökte slå utrikesminister Timo Soini på en valtillställning i Vanda på söndagen. Bild: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

På söndagen gav sig en man på utrikesminister Timo Soini (Blå). Mannen misstänks för våldsamt motstånd mot tjänsteman och försök till misshandel.

Polisen i Östra Nyland meddelar att en man född 1967 misstänks ha försökt attackera Timo Soini (Blå) på ett valtillfälle i Vanda. På söndagen försökte den misstänkte slå utrikesministern, men brottades ner av poliser på plats.

Mannen gjorde våldsamt motstånd och fördes till häktet i Vanda. Enligt utredningsledare Juha Springare utreds fallet som försök till misshandel och våldsamt motstånd mot tjänsteman.

– Polisen har i det här skedet ingen information om att attacken skulle ha varit planerad eller att andra personer var involverade, säger Springare i pressmeddelandet.

Utredningen och förhören fortsätter.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning